Kullanıcı Adı:  
Şifre:     

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Barcaturk.com
robin
Yeni Üye
*

Karma Puanı: 0

Barcaturk.com - Posted At: 01-31-2009 10:30 PM

Merhabalar,

2001 yilinda Turkiye de Barcelona sevgisini toplu bir halde yasayabilmek ve Barca ya sadece bir sempatizan olmak yetmez dusuncesiyle kurdugum ve daha sonra her yil yuzbinlerce hit alarak dunyanin dort bir yanindan uyeleriyle uzun yillar Avrupa nin en iyi Barca fan sitelerinden biri olmus barcaturk.com un bizim tarafimizdan uzunca dusunuldukten sonra bulunmus isminin bugun bizden sonra da ayni isimle devam ettirilmeye calisildigini gordum.

Barcaturk.com cok uzun yillar boyunca Star TV Sampiyonlar Ligi programlarinda kullanilan guvenilir bir kaynak olmasindan tutun da beni Ispanyol dergilerinde roportajlara, Digiturk te Barcelona hakkinda soylesilere davet ettirmeyi basarmis, Old Trafford dan Camp Nou ya her mac ziyaretim sirasinda da basta Ertem Sener olmak uzere bir cok spor yazariyla cok guzel dostluklar kurmami saglamis ve 2007 de yayin hayatina son verene kadar da oldukca kaliteli bir web site olma ozelligini korumustur.

Barcaturk.com sunu acikca gostermistir ki, Barcelonizm sadece Katalonya'da degil, dunyanin her yerinde oldugu gibi Turkiye'de de çok buyuk bir tutkudur. Ve bu tutku dunyada milyonlarca insanin bordo-mavi renklerin pesine dusmesine neden olmaktadir. Daha uzun yillar boyunca da bunun bu sekilde devam edecegine suphe yoktur. Cunku Barcelona Futbol Kulubu, taraftarlari icin "bir kulup olmanin çok daha otesindedir." Barca taraftari icin Barca'yi destekliyor olmak, sampiyonluklardan, basarilardan veya futbolcu isimlerinden çok daha onemli bir seydir. Belki de Jimmy Burns'un Barca hakkinda yazdigi kitabin adi herseyi acikca ortaya koymaktadir: "Barca, A People's Passion" (Barca, Bir Insanlik Tutkusu).
Su anda inceledigim Barcaturk.net in ise sadece isim olarak bizi taklit etmedigini ayni zamanda da bizim uzun saatler cevirilerek yaparak olusturdugumuz icerikleri de sitemizden direk olarak alip birebir sayfalarinda yer verdigini gordum.
Sonuc olarak hepimizin Barcelona yi destekledigi ve ayni amac icin calisarak ortak bir golun sevincini dunyadaki 70 milyondan fazla taraftar ile beraber yasadigimiz bir gercek olmasina ragmen ben en azindan boyle bir girisim oncesinde sadece etik bir anlayis cercevesinde bizim ile onceden iletisim kurulmasini beklerdim.

Haziran 2009 dan itibaren tekrar yayinda olacak Barcaturk.com yepyeni icerigi, Barcelona dan Londra ya, Luzern den Istanbul a dunyanin dort bir yanindan bizimle calisacak arkadaslarimizin destegi ve unlu Turk spor yazarlarinin makaleleriyle yer almasi ile birlikte tekrar cok kisa bir surede Turkiye nin bir numarali Barca portali haline gelecektir.

Barcaturk.com un sekizinci yilinda dunyanin en buyuk kulubu yolculuguna Turk topraklarinda devam ediyor.

ERCAN ROBIN TOZGE
2007-2008 Penya Barcelonista de Londres Donem Baskani
2002-2004 Boixos Nois Turkiye ve Orta Dogu Temsilcisi

Çevrimdışı   Bu mesajı bir moderatöre bildir  
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TurkR10
Baskan

RE: Barcaturk.com - Posted At: 01-31-2009 10:44 PM

Oncelikle BarcaTurk.net tamamen orjinal bir sitedir, ismini kendi dusundugum bir site ve daha once Barcaturk.com'u duymadim ve su anda da oyle bir site yok. Sitedeki her sey orjinaldir, sizlerden bir alinti yapmadim, yapmis arkadas oldugunu da sanmiyorum, ki sizin siteniz coktan kapanmis bir site benim gordugum kadariyla. Sizler beni boyle bir seyle sucluyorsunuz fakat sizin gelip bizim sitemizde reklam yapmaniz hic etik degil. Oncelikle kendiniz saygi cercevesinde benle iletisim kurup bu mesaji yazmaniz gerekidi, sonra beni haksiz yere suclayabilirdiniz. Bu mesajin burada kalmasina izin verecegim bir surelik cunku biz tamamen orjinal bir siteyiz ve kimseden ne ismimizi ne de icerigimizi kopya cekeriz...

TurkR10, BarcaTurk ve TFF Baskani
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Erturk
Super Moderator

Karma Puanı: 1

RE: Barcaturk.com - Posted At: 01-31-2009 11:55 PM

Aslında düşünüldüğünde ne anlamsızca birşey.. "Barcaturk" teriminin patenti sizde mi ? Velevki Sayın adminimiz gerekli açıklamasında sizden haberi olmadığını vurgulamış, gelip buraya izinsiz reklamınızı yapmanızın ne kadar etik olduğunu belirtmiştir..
Sizinde dediğiniz gibi sonuç olarak hepimizin Barcelona'yı desteklediği ve aynı amaç için çalışaması gereklidir. Biz rakip değiliz. Barça ruhu bizi birbirimize bağlamış olup, bu doğrultuda birlik olmamız en mantıklısı.. Fakat sizin sitenizden ( sizin sitenizde biraz lügait geilyor Barça ile ilgili her site bizimdir ) içerik olarak bir alıntı söz konusu olmadığını misyonumuzun dışında olduğunu bildiririm. Ercan bey sizi tanıyorum sizde beni tanıyorsunuz, Sitenizin bir zamanlar sürekli online bir üyesiydim. Fakat güncelleştirme konusunda istikrar sağlanmamasından dolayı bir üye gözüyle tatmin olmamıştım. Şu anda sitenizin faaliyette olmamasından ayrıca üzüntü duymaktayım umarım en yakın zamanda sitenizi açılır, Barcelona'nın Türk oluşumuna büyük bir katkı sağlarsınız..

En son düzenleme: 01-31-2009 11:56 PM Erturk.

Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
mevbarca
Super Moderator

Karma Puanı: 3

RE: Barcaturk.com - Posted At: 03-09-2009 06:29 PM

Sayın robin bey,öncelikle sizin böyle bi site oluşturduğunuzdan hiç mi hiç haberim yoktu.Ki ben, 1992 den bu yana barça ya gönlümü vermiş birisiyim.Zaten sitenizden haberim olsaydı,kesinlikle üyeniz olurdum.Anlattığınız kadarıyla siteniz 2007 yılında kapanmış,ve o saaatten sonra isteyen her barça lı istediği siteyi kurmakta serbest.Bunun bilincinde olmanızı yürekten temenni ederim.Yeni kuracağınız sitede de size başarılar dilerim.
Şunuda belirtmeden edemeyeceğim.siteniz kapandıktan sonra buraya eleştirisel ve hatta suçlayıcı yazılarınız bir kapristen ve reklamdan başka sebebiyet vermez ve vermiyor
Zaten barcelona deyince herkesin aklına kısca barça gelir.Ve bu sitenin isminin barcaturk olmasının kopya yahut taklitle hiç mi hiç alakası yoktur.
İletişim hususuna gelince bence ilkönce siz başkanımız turkr10 ile iletişime geçip sonra sitemize yorum yapmalıydınız. Bu yazınız ancak barçalıları (barcelonizm)i böler ve hiç bi fayda getirmez.
Saygılarla

Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

İletişim - BarcaTurk - FC Barcelona Turkiye Taraftar Sitesi - En Üste Dön - Konulara Dön - Arşiv - RSS