Kullanıcı Adı:  
Şifre:     

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Barcelona Sezon Ortasi Raporu
TurkR10
Baskan

Barcelona Sezon Ortasi Raporu - Posted At: 01-18-2009 02:00 AM

Barcelona 5-0 Deportivo maci sonrasi Barca'nin ilk yari performansini degerlendirmek istiyorum.

Sezon basi benim yazilarimi okuyanlar bilir. Ronaldinho ve GDS'unsatislarini hata olarak degerlendirmistim, Dani ve Pique transferlerinidefalarca ovmustum, Hleb ve Keita transferlerine ates puskurmustum. Bukararlarimin cogunun arkasindayim. Hleb ve Keita iyi oyuncularolabilirler ama Barca seviyesinde, Barca stilinde oyuncu degiller. DaniAlves ayni bekledigim gibi mukemmel, bana gore dunyanin gelmis gecmisen iyi sag beki. Pique zaten Barca alt yapisindan yetistigi icin Barcaoyun stilini, stratejisini biliyor, ona gore oynuyor ve bu nedenlegayet iyi. Bu sekilde oynatilmaya devam edilirse gelecegin Puyol'uolacaktir. Gelelim favori oyuncum Ronaldinho ve cok begendigim bir gencyetenek olan GDS'a.

"Ronaldinho sondu, bitti, artik oynayamiyor" diyenlere kesinliklekarsiyim. Fakat Ronaldinho'nun eski Ronaldinho olmadigi kesin. Sezonbasi bir aciklama yapti Ronaldinho: "Artik stilimi degistirdim, golatmayacagim, daima attiracagim" dedi. Gercekten de bunu yapti, tumtakimi calimlayabilecek kabiliyette olmasina ragmen bu sezon neredeysehic calim atmadi, basit futbol oynadi ama neredeyse hic hata yapmadi,cok guzel asistler yapti. Fakat Ronaldinho, sen siradan bir futbolcununstilinde olaganustu olsan bu bir ise yaramaz. Sen farklisin ve seni buyuzden sevdik, bu yuzden 2 kez ust uste yilin futbolcusu oldun. O kadarzevk almana ragmen bu hareketlerden, neden bir anda biraktin? Bununcevabini belki de hicbir zaman bilemeyecegiz, fakat su bir gercek kiRonaldinho muthis bir oyuncu ama siradan bir oyuncu gibi oynama kararialdi, bu goz onune alinirsa Barca onu satarak cok da hata etmedi. Keskeonun yerine onun yerini gercek anlamda doldurabilecek bir oyuncu daalsaydi Silva veya Aguero gibi.

Gelelim GDS'a. GDS da ne boyle? derseniz Giovanni Dos Santos diyeaciklama yapayim. Brezilya asilli Meksikali genc. GDS 1-2 yila ayniMessi gibi olabilirdi fakat Barca onu Tottenham'a ucuz bir ucretegonderdi. Inanamamistim buna, fakat sonradan ogrendiklerim Barca'yihakli cikardi. Giovanni Tottenham'da ilk mactan golunu atti, ligbasladi GDS'nin ismi pek gecmemeye basladi, sonradan kadrodan dacikarildi, derken sondu gitti. Ama neden? Barca'dan giden buoyuncularin kovulma sebebi "Barca'ya uygun" oyuncu olmamakti. Barca'yauygunluk ne demek? C.Ronaldo gibi kendini her firsatta oven, Mourinhogibi her teknik direktore laf atan kisiler degil. Ozel hayatlari ile onplana cikmayan, duzenli hayatlari olan, durust, temiz oyuncular. Simdibana abartti diyeceksiniz, ama Barca kadrosuna bir bakin: Xavi,gordugum en efendi sorumlu oyunculardan biri, akli havada degil, zamanzaman alt yapidaki genclere futbol ogretiyor. Puyol, universite mezunuolan Puyol'dan daha mantikli davranan baska futbolcu var mi? Eto'o,dunyanin en iyi forvetlerinden, ama 1 kere bile gurur yapip kosmamazliketmis midir? Messi, dunyanin belki de gelmis gecmis en iyi oynucusuolmak uzere, ama Messi hakkinda 1 magazin haberi duydunuz mu? Bojan,Iniesta, Guddy ve Pique gibi oyuncularin sirf yuzlerine bakmaniz bileyeter. Peki ya GDS'deki sorun neydi? Gece hayatiymis, antrenmanlarayeterince ozen gostermemesiymis. Hadi be oradan, birakin cocugudemistim zamaninda, ama bir fotograf bana gercekleri gormemi sagladi.Tottenham'in yil basi partisinde icmekten kendinden gecerek bayilanGDS'u oradan tasima cabasini gosteren bir fotografti. Heralde kendikendini ozetliyor bu.

Demekki Barca genel anlamda sezon basi transfer sezonunda gayetiyiymis. Gelelim ligdeki duruma. Kotu basladi Barca sezona ama sonradanDani Alves ve Pique gibi oyuncularin takima alismasiyla birlitke harikabir cikis yakaladi. Bu sezon pek cok maci 5-0 6-1 gibi farkli skorlarlaaldilar. Sag kanatta Dani Alves - Messi ikilisi tam bir ruya. Messi'yianlatmama gerek yok. Dani Alves, tum mac hem ilerinin en ucuna kadarkosuyor, sonra geri donup defansin en gerisine kosuyor. Bunlariyaparken Messi'yle verkaclar yapiyor, sag kanattan ortalar aciyor, ortasahaya yardimci oluyor, yeri geliyor defansin gobegine bile yardimcioluyor. Tum bunlar oluyor ama hala yorulmuyor. Ben futbolcu olsaydimkarsimda olmasini istemeyecegim tek oyuncu Dani Alves olurdu, cunku coksaldirgan ve yipratici ama ayni zamanda sakin ve kontrollu. DaniAlves'in hayati boyunca sakatlik nedeniyle sadece 1 kez mackacirdigini, o da bu sezon oldugunu belirtiyim. Sol kanadabaktigimizda, iste orada isler o kadar iyi degil. Henry iyi bir forvetama pek iyi bir AML degil. Ronaldinho'nun yerini pek iyi dolduramiyorama firsatciligiyla attigi gollerle bu acigini kapatiyor. Abidal isekusura bakmasin ama futbol zekasindan yoksun bir oyuncu. Sol kanadageriye Bale veya Insua, ileriye de Silva veya Aguero sart gibiBarca'da. Cunku Barcelona bu sezon her alanda sampiyonluk bekliyor. Buhalde La Liga ve kupayi alirlar ama CL'de 1 taktiksel cabayla Barca'ninisi bitirilebilir. Messi'yi 2 oyuncuyla tut, Messi etkisiz olur, onabagli olarak Dani'nin de ofansif islevi kalmaz, bu da Eto ve Henry'itop gelemeyeceginden etkiler. Sol kanattan zaten cok yavas ve etkisizBarca. Orta sahadaki Iniesta ve Xavi'ye de sert girerseniz Barcacozulur. Bu acidan durdurulmaz bir Barca kurabilmek icin sol kanatsart.

Gelelim Guardiola'nin genc politikasina. Gecen sene Rijkaard bile, kiRijkaard normalde genclere cok onem vermez, mecburiyetten Bojan'i pekcok macta ilk 11 oynatti. Bojan da genc olmasina ragmen iyi bir futbolsergiledi ve bu sezon icin vazgecilmez gozuyle bakiliyordu. Sonratakimin basina Alt Yapi Antrenoru Guardiola getirilince herkes,tamamdir artik Bojan garanti ilk 11 dedi. Fakat Guardiola basta benolmak uzere herkesi sasirtti ve Bojan'a cok kisitli forma sansi verdi,bu da onu formdan dusurdu. Onun yerine Pep alt yapidan Busquets,Corcoles ve Pedrito gibi gencler cikardi. Bunlar da bana gore cok dayetenekli degil ama Busquets Toure kadar olur.

Ve son olarak gelelim bugunku maca: Barcelona 5-0 Deportivo

Ben yillardir Barca maci kacirmam, bugunku Deportivo macini da dogalolarak kacirmadim. Bol gollu olmasini bekliorum, tahminim 4-0'di, 5-0oldu, saglik olsun Ilk gol Messi'nin calimlarla ice kat etmesinden sonra ceza alaninagirdkten hemen sonra topu koseye yuvarlamasiyla oldu. Cok temiz birgoldu, bazilar sert sutlari begenir, ama ben yumusak ve isabetlisutlari tercih ederim, bu de oyle bir gole bir ornekti. Daha sonra Dani- Messi ikilisinin organizasyonlariyla 2 gol daha geldi. Xavi'ningetirdigi bir topla Hennry 2. golunu atti. Sonda Puyol meshurforvetimsi cikisini yaparak bir penaltiya sebebiyet verdi ve Barca bumaci 5-0 aldi.
Oyunculari teker teker degerlendirmek gerekirse:

Valdes: Is dusmedi, Deportivo'nun kaleye sutu yoktu.
Dani: Tek kelimeyle mukemmel.
Puyol: Kaptanimiz defansta kendisine is dusmeyince cikti penalti yaptirdi, daha ne yapsin
Pique: Barca alt yapisindan yetismis olmanin verdigi rahatliklaBarca'da kendini ilk 11'in degismez adami yapti. Bu mac da kusursuzoynadi.
Abidal: Defansif olarak hata yapmadi, fakat hucuma katkisi hic yoktu.
Keita: Barca futboluna ters bir futbol oynadi, toplari sureklihavalandirdi, geriye donuk oynadi. Dani'nin bir golune engel oldu.
Toure: Oyundan cikana dek neredeyse hic topa degmedi, pek gununde degildi.
Xavi: Xavi gercek performansindan uzakti ama hic hata yapmadi.
Messi: Messi klasik Messi, ice kat ederek calimlar, nokta ara paslar.3. golden once top taca cikmak uzereyken zor pozisyonda cikmasina izinvermedi ve golu baslatan organizasyonu yapti.
Henry: Defansif anlamda bu sezonun en iyi oyunu oynadi. Surekli defansadondu, yaptigi hatalardan sonra toplari caldi ve oyuna soktu.Taraftarin da destegini arkasina aldi.
Eto'o: Defansa kadar gelip yardimci oldu, aralara iyi kacti fakat kaleciyi gecip atamadi.

Deportivo: Deportivo'da Guardado'yu izledim ozellikle fakat sakatlanipcikana kadar pek bir sey yapamadi. Cok gucsuz kaldi Dani karsisinda.

Yorumlarinizi bekliyorum...

TurkR10, BarcaTurk ve TFF Baskani
Çevrimdışı   Bu mesajı bir moderatöre bildir  
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Erturk
Super Moderator

Karma Puanı: 1

RE: Barcelona Sezon Ortasi Raporu - Posted At: 01-18-2009 03:19 AM

Kişisel sebeplerden dolayı bu sene doğru dürüst Barcelona'yı takip edemedim ama ettiğim kadarıyla ve senin yorumunun izinden yeni transferlerden Henry'i eleştirmelerime rağmen beni utandırttı. Dani ve Pique'yi Barca'ya gelmeden önce tanımıyordum ama şimdiki Barcelona'da yakaladıkları hava bence ilerde mükemmel bir oyuncu olacaklarının sinyallerinden başka birşey değil. DaniAlves'i söylemiyorum bile. Ronaldinho konusuna gelince Barca'da son günlerinde sahip olduğu yeteneği neden kullanmıyor veya kullanamıyor ? Ronaldinho Barca'da güzel bir form yakalamıştı hem atıyor hemde attırıyor. Ronaldinho süper bir oyuncu ama bir söz vardır güneşin gölgesi belli olur. Ronaldinho gibi büyük bir oyuncu'ya medya çok yüklendi. psikolojik olarak mı bilmem ama birşeylerden mutsuzdu. Söylentilere göre Eto'o ile arası bozuk olduğundan form'u düştü. ama ben bunu kabul etmiyorum çünkü hatırlarsanız Ronaldinho 06 Fifa world cup'ta da pek iç açıcı bir form sergileyememişti. Ondan sonra zaten form'u bir türlü düzeltemedi. Barca'nın genel itibariyle 1. yarı iyi bir konumda bitirmenin yanında 2 tanede rekor kırdı Barca sezonun ilk yarısını 50 puanla tamamlayarak, La Liga tarihinde ilk yarıyı en fazla puanla tamamlayanve attığı 59 golle en fazla gol atan takım oldu. şimdi gözler transferlerde bakalım BARÇA'nın takım ruhuna uygun olarak düşündüğüm ribery gelecek mi ? bu arada Henry birden bir düşüş yaşama şüphesinde olduğumuda söylemeliyim. bence yaşlanmadan iyi bir paraya satılmalı diyeceğim de parayada ihtiyacımız yok ki kahretsin (:

Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
mevbarca
Super Moderator

Karma Puanı: 3

RE: Barcelona Sezon Ortasi Raporu - Posted At: 01-18-2009 12:54 PM

Sayın başkanım ve ertürk kardeşim genelde zaten söledikleriniz tamamıyle doğru sayılır buda barçalı olup iyi takip ettiğinizden.
ama turkr10 bence ronaldinho hakkında sölediklerine pekkatılmak istemiyorum.ewet ronaldinho nun ilk 2 yada 3 sezonunu kimse inkar edemez muhteşem di. ama son iki yıl gerçekten faydası dokunmadı.ben senin yazdığın ronaldinho nun artık çalım atmaktan wazgeçip düz futbola döneceğim demesinin.pek gerçekçi olduğunu sanmıyorum.RONALDİNHOM DA ARTIK O ESKİ YILLARINA DÖNEMEYECEĞİNİ WE YAPTIĞI O SÜPER HAREKETLERİN FAYDA WERMEYECEĞİNİ İYİ BİLİYOR.milan da da bence çok başarılı sayılmaz.milanlıların beklentisinin yarısını bile weremiyor.milan sempatisi olan arkadaşların warsa sor.quaresma,c.ronaldo ronaldinho,bunların yaptığı hareketlet çözüldüğü zaman zaten onlarda otomatikmen klasik futbola düz futbola dönmeye mecbur kalırlar ki ronaldinho döndü.c ronaldo nun bu son senesi zaten aldığı son ödüldü.bana ronaldo nun parmak ısırtacak ya da quaresma nın bi golünü gösterirmisiniz acaba.ronaldinho nun çok süper golleri war o iraz farklı bu konuda.arkadaşlar size bi örnek wereceğim ama dikkatli düşünün lütfen.c ronaldo, ronaldinho ve messi nin 20 yaşına kadar hiç futbol oynamayıp sıradan birer kişiler olduğunu düşünün üçünün önenede futbol topunu koyun hangisi futbola daha duyarlı çıkacak .cewabı net we kesin .allah messi yi doğuştan futbolcu yapmış o doğuştan bi futbolcu.ama diğerleri çalışarak tribünü etkilemek amacı ile oynarlar bu oyunu.bütün oyuncular bu hareketlerin hepsini antrenmanlarda yada çalışmalarında yaparlar.c ronaldo ile sıradan bi genç sokakta hareket yarışmasına başlıyolar ve çocuk inanılmayacak hareketler yapıyo sonrada bırakıp gidiyor.messi yi izliyoruz her çalımında futbolcular gerisinde kalıyor ve oyundan düşüyor.her çalımında kaleye yaklaşıyor ama c ronaldo hiç öylemi,topla ancak çizgiye gidecekki öyle adam geçecek yada orta açacak.şu anda ntv spor yorumcusu güntekin in dediği gibi haksız rekabet yapılıyor.messi ancak maradona ile kıyaslanır bence.
ondan iyimi değil mi ama bakacağız ilerde ne olacak.ronaldinho artık çözüldü ve bi daha asla eskisi gibi olamaz.benim kanaatimce 2010 dünya kupasında bile göremeyeceğiz bunuda buraya yazıyorum.gelelim barcelona ya:
şu anda la liga da bütün rekorları egale ettiler.çok iyi oynuyolar ama daha iyi oynayabilirler de.henry konusunda kesinlikle ertürk kardeşime katılıyorum.bu sezon sonu yaşlanmadan iyi bi paraya satılmalı.turkr10 un dediği gibi sol kanadımız çok faydalı değil.oraya ribery gelsede aguero gelsede süper olur. nasıl messi sol ayak olmasına rağmen sağda ise onlarda sağ ayak ile solda harikalar yaratabilir.zaten üçünün de oyun stilleri hemen hemen aynı golu düşünen adamı iyi geçebilen hızlı oyuncular sola mutlaka bi transfer yapılmalı.pique bencede takıma iyi adapte olmuş görünüyor.inşallah bozulmayıp böyle dewam eder.şunu demeden edemeyeceğim zaten bütün ilgili mesajlarımda iniesta nın messi den sonra barça nın en yararlı oyuncu olduğunu söledim.we haklıyım da.gerçekten süper bi yetenek deco nun gitmesi xavi ve iniesta adına harika oldu zaten deco nun hep gitmesini istemişimdir.belki barçada çok iyi işler yaptı.bütün barça maçlarını izlmişimdir,deco kadar çok top kaybeden başka oyuncumuz yoktu.gds a gelince dursaydıda bence takımın 11 ine hiç bi zaman giremezdi barça formasını yaklayacak kaadar iyi bi oyuncu değil.ben takımın iyi bi forwet alırsa bojan ın satılmasından yanayım .zaten altyapıdan olmasaydı şimdiye çoktan giderdi.ki pep ona şans da wermedi değil.ne yazıkki ben bojan ın iyi oynadığı maçı hatırlamıyorum.sadece bimaçta çok iyiydizaten takım farklı kazanmıştı ve takım olarak iyi oynuyolardı.dünkü maçta benzema için barça nın 65 milyonu ayırdığı söylendi bence benzemaya o para çok fazla olur zrar ederiz ribery yada aguero harika olur.aslında gönlümden arien roben geçiyo ama sol kanatta oynayamaz sağdakioynadığı gibi.messi iniesta xavi puyol toure ve eto asla wazgeçemediğim oyuncular inşallah hiçbiri ayrılmaz.

Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TurkR10
Baskan

RE: Barcelona Sezon Ortasi Raporu - Posted At: 01-18-2009 03:36 PM

Henry bence de satilmali ama satilmayacak gibi. Solda Ribery bence yeterli olmaz, Aguero muthis olur cunku Messi gibi ice kat ederek calim atiyor ve fizigi de cok iyi. Ayrica R ile baslayan hicbir takima da gitmezmis, demekki Barca'ya gelmesinde bir sorun yok Smile Sola Aguero alinirsa gercekten inanilmaz bir guc olur Barca. Bojan'a gelince. Bojan cok iyi oynuyor demedim, ama yasina bakarsan eger, bu yastan itibaren surekli oynatirsan 1-2 yila muthis bir forvet olur. Barca alt yapisinda 1000'den fazla golu var ki bu inanilmaz bir rakam. Tabi bunlari yasitlarina karsi atmisti ama biraz sans taninirsa as takimda da atar. Valdes mesela berbat bir kaleci, onun yuzunden ne kupalar kaybettik, ama surekli ilk 11 oynaya oynaya kendini biraz duzeltti. Valdes bile duzeltiyorsa Bojan haliyle gelisir. Ronaldinho konusunda ise dedigim gibi sonradan Barca yonetimine hak verdim. Fakat Keita ve Hleb transferlerini yakistiramadim...

TurkR10, BarcaTurk ve TFF Baskani
mevbarca
Super Moderator

Karma Puanı: 3

RE: Barcelona Sezon Ortasi Raporu - Posted At: 01-18-2009 04:00 PM

bence bojan barça takımında oynayamaz.ewet çok şans werilmedi ama azda değil.bence bojan ın psikolojiside biraz iyi değil sanki onu gördüğümde messi yi kıskanırmış gibi bi görüntüsü olduğunu görüyorum .her maçta bişeyler yapmak idstiyor ama nafile olmuyor.(oynadığı her maçta)tabi bunu gençliğine werebiliriz.ama pepin pek kadroda düşündüğü oyuncular arasında olduğunu sanmıyorum
ronaldinho konusunda bişey daha demek istiyorum başkan.senin ne kadar çok sewdiğini anlayabiliyorumewet 2004 05 06 da bende onun hayranıydım ama messi yi görünce artık ondan daha iyisi war dedim muhtemelen de öyle oldu.duygusal değilde objektif bi şekilde ikisinin de hem şimdiki hemde mazisindeki futbolu izleyince hangisinin iyi olduğu kanısına warırsın.bence li10el messi o doğuştan bi yetenek saygılar

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

İletişim - BarcaTurk - FC Barcelona Turkiye Taraftar Sitesi - En Üste Dön - Konulara Dön - Arşiv - RSS