Barcelona yönetiminin uzun süredir transferi için çalışmalar yürüttüğü Arsenalli Cesc Fabregas, Londra kalacağını resmen açıkladı. Arsenal’in Fabregas konusundaki ısrarını kıramayan Katalan devi, alternatif isimler üzerinde durmak zorunda kaldı.
Açıklamasına Arsenal taraftarından özür dileyerek başlayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Bu açıklamayı bu kadar geç yaptığım için Arsenal taraftarından özür diliyorum. Ama bugüne kadar kesin bir karar vermiş değildim” dedi.
Barcelona’ya transfer olmaı ciddi anlamda düşündüğünü gizlemeyen Fabregas, “Barcelona gibi bir kulübe gitmeyi düşünmediğimi söylesem, yalan söylemiş olurum. Barça benim futbolu öğrendiğim yer. Ailem arkadaşlarım birçok şeyim orada. Barcelona’da oynamanın hayalleriyle büyüdüm” şeklinde konuştu.
Arsenal yönetiminin transferine izin vermemesini anlayışla karşıladığını belirten İspanyol oyuncu, “Arsene Wenger ile birçok görüşmem oldu. Bu görüşmelerin ayrıntılarını açıklayamam ama Barcelona’nın benim için iki resmi teklifi olmuş. Arsenal benim için ikinci ev oldu. Burada çok şey öğrendim” diye konuştu.
Transfer haberlerinin tamamen biteceğini belirten Fabregas, “Bütün taraftarımıza garanti veriyorum. Bundan sonra benim transferimle alakalı bir görüşme olmayacak. Arsenal oyuncusuyum. En kısa sürede sahaya dönmek ve bu transfer haberlerini unutmak için elimden geleni yapacağım” diyerek sözlerine nokta koydu.